VIDEÓK


A mangalacarana tulajdonképpen kedvező bevezetés, egy sor áldásos mantra, melyekkel az Úrhoz és képviselőihez imádkozunk kegyért és felhatalmazásért, egyfajta alázatos attitűddel, hogy meditációnkat és lelki törekvéseinket siker koronázhassa. Így mielőtt elkezdenénk a kirtant, lehetőségünk nyílik arra, hogy hálával emlékezhessünk mestereinkre, akik a mantrázás rendkívüli potenciájú folyamatával áldottak meg bennünket. Jóindulatukkal felvértezve elnyerhetjük a képesítést (adhikara) a megfelelő szellemben történő éneklésre…

Közreműködött: Balázs Gergely – hegedű

A videót Blaiseus készítette.


Elkészült egy dal az új albumunkról, “Yamuna puline” címmel.
A hangszerelése némileg eltér a tőlünk megszokottól, mivel a tradicionális indiai hangszerek mellett megszólaló gitár, zongora és dobok többé-kevésbé modern, illetve világzenei színezetet adtak a dalnak. Erényei a szép szólók, valamint a 12 hegedű- és 3 brácsa szólamból álló “vaskos” vonós szekció, amely markáns támogatást nyújtott a szám alapjainak.
A szöveg BhaktivinodaThakura magával ragadó, bengáli nyelvű, odaadó témájú költeménye, amely mély és szemléletes leírást ad a lelki világról, s annak lakóiról.

Közreműködtek:
Balázs Gergely – hegedű, brácsa,
Kövi Szabolcs – fuvola,
Kárpáti Zoltán Zalán – gitár,
Guna-grahi das – ének, harmónium, mridanga, karatal.

A videót Blaiseus készítette.